Yapı Kredi Bankası A.Ş. Mensupları Yardım ve Emekli Sandığı Vakfı Sağlık Provizyon Sistemi
Kullanım Kılavuzu

4.3 İLAÇ GİRİŞİ


Barkod/Adı : Reçetede yer alan ilaç veya ilaçları sisteme girmenin iki farklı yöntemi mevcuttur.

Yöntem 1: İlaç adı/kodu kutusuna bir kez tıklayınız. İlacın barkodunu barkod okuyucunuzu kullanarak okutunuz. Sistem otomatik olarak okuttuğunuz barkoda ait ilacı ilaç kutucuğuna ismi ile düşürecektir.

Yöntem 2: Barkod okuyucunuz mevcut değil ise ilaç adının tamamını yada bir kaç harfini yazarak klavyenizin ENTER tuşuna basınız. Sistem otomatik olarak ilacın tam adını ilaç kutucuğuna düşürecektir. Eğer yazdğınız ilacın birden fazla çeşiti mevcut ise bu çeşitler ayrı bir pencerede listelenerek karşınıza çıkacaktır. Listeden doğru ilacınızı tespit ederek üzerine bir kez tıklayınız. Tıkladığınız ilaç ana ekrandaki ilaç kutucuğuna düşecektir.

İkinci ilacınızı girmek için butonuna bir kez tıklayınız. Yeni ilacınızı girebileceğiniz yeni bir ilaç satırı açıldığını göreceksiniz. Yöntem 1 yada Yöntem 2 yi kullanarak ikinci ilacınızın girişini yapınız.
Üçüncü ve dördüncü ilaçlarınız için aynı yöntemi uygulayınız.

Adet : Reçetede yer alan ilaç kutu adedini giriniz.

Doz : Reçetede yer alan doz miktarını giriniz.

Eşdeğer/Ortalama Fiyat : Reçetede yer alan ilacın eşdeğerinin girişini yapmak için Eşdeğer/Ortalama Fiyat kutucuğunun hemen sağında bulunan butona bir kez tıklayınız. Girişini yaptığınız ilacın eşdeğerleri ve fiyatları ayrı bir pencerede listelenecektir (Resim 4.3.1). Eşdeğer ilacınızı seçerek TAMAM ı tıklayınız.

Resim 4.3.1 Eşdeğer ilaçlar ekranı


H/A : İlacın haftalık yada aylık kullanımını H/A kutucuğuna yazınız.

Raporlu : Girişini yaptığınız ilaç rapor gerektiren bir ilaç ise Rapor kutucuğunu işaretleyerek ilacın raporunun sistemde mevcut olduğunu belirtiniz. Bu kutu işaretlenmezse ilaç raporlu olarak işlem görmez.

Sil : Hatalı giriş yaptığınız ilacı satırın sonunda yer alan SİL i tıklayarak silebilirsiniz.

Provizyon İstek : Reçetenizle ilgili gerekli tüm bilgileri doldurduğunuzdan emin iseniz reçetenize provizyon almak için Provizyon İstek butonuna bir kez tıklayınız. Provizyon sonucu ekranınızda belirecektir. Provizyon işleminiz ile ilgili bir hata var ise ekranınızda açıklamalı bir hata mesajı belirecektir. Hata mesajını dikkatle okuyunuz ve TAMAM ı tıklayarak mesajda yazan talimatlara göre hareket ediniz. Girişini yaptığınız ve provizyon istediğiniz reçetenin provizyon sonucu (Reçete Sonuç) ekrana yansıyacaktır.

Reçete Döküm: Provizyon işlemi başarı ile tamamlandı ise Reçete Döküm tuşuna basarak provizyon aldığınız reçetenin dökümünü yazıcınızdan alınız.

Reçete dökümlerinin reçete arkasına iliştirilmesi zorunludur.

Reçete Düzelt : Provizyon aldığınız reçetenizde bir hata yaptığınızı düşünüyorsanız REÇETE DÜZELT e basınız. Sistem otomatik olarak bir önceki reçete giriş ekranına dönecek ve düzeltme yapmanıza izin verecektir. Gerekli düzeltmeleri yaptığınızdan emin olduktan sonra PROVİZYON İSTE ye basarak tekrar provizyon isteyiniz.

Reçete İptal : Provizyon sonucunu aldığınız reçetenizi tamamen iptal etmek için REÇETE İPTAL i tıklayınız.

  1. GİRİŞ
  2. SİSTEMİN İLK KURULUMU
  3. SİSTEME GİRİŞ
  4. REÇETE GİRİŞ
      4.3 İLAÇ GİRİŞİ
  5. REÇETE İŞLEMLERİ
  6. FATURA İŞLEMLERİ
  7. İLAÇ BİLGİSİ
  8. KULLANICI AYARLARI
  9. ÇIKIŞ

Bu sayfalar MS Internet Explorer 5.5 ve üstü tarayıcılar ile 800x600 ve üstü çözünürlüklerde kullanılabilir.
Windows 98 ve üstü sistemlerin Internet Explorer 7.0 güncellemesi için tıklayınız.